Et SSL Certifikat gør din hjemmeside mere sikker

 

Hvad er et SSL Certifikat?

Et SSL Certifikat er en sikkerhedsteknologi, der står for “Secure Sockets Layer”. Når din hjemmeside har et SSL Certifikat, er din hjemmeside sikker og krypteret. Det vil sige, at dine kunders oplysninger og følsomme data deles sikkert mellem din kunde og din hjemmeside.

Du er sikker på, at du har et SSL Certifikat, når din webadresse begynder med https:// og ikke med http://. Altså er der tilføjet et ”s” til webadressen, og samtidigt ser du en hængelås. Med andre ord når brugere ser hængelåsen og https://,  er dine brugeres privatliv og personlige oplysninger sikrede.

SSL Certifikater er små datafiler. Disse datafiler opretter et krypteret link mellem din webserver og din browser. Det krypterede link sikrer, at dine data forbliver private. Dermed sikres samtlige følsomme oplysninger, der sendes mellem webserveren og browseren.

 

Hvorfor er SSL sikker?

Når der anmodes om brugeres personlige oplysninger såsom personlige data, betalingsoplysninger eller en emailadresse, skal din virksomhed sikre sig, at brugerens oplysninger er sikre og ikke kan deles med andre. Dette kan du gøre gennem SSL-certifikater på din hjemmeside. Når din hjemmeside har et SSL Certifikat betyder det, at din hjemmeside er sikker.

Dit SSL certifikat er enten kategoriseret efter det leverede niveau af validering og kryptering, eller det er kategoriseret efter antallet af domæner eller underdomæner under SSL certifikatet.

Når din hjemmeside er krypteret med et SSL certifikat, vil din browser danne forbindelse med webserveren, kontrollere SSL certifikatet og herefter forbinde din browser og webserver. Forbindelsen er dermed sikker, og kun din virksomhed har adgang til brugerens private oplysninger.

 

Hvordan tilføjer du et SSL Certifikat til min hjemmeside?

Du skal først og fremmest finde ud af, hvilken SSL certifikat type, du har behov for.

Der findes specifikke krav, som SSL Certifikatet skal opfylde. Det er som regel rigeligt at have et standardiseret SSL Certifikat medmindre din virksomhed befinder sig i f.eks. revisions- eller forsikringsbranchen eller bankverdenen, hvor andre krav er gældende end de standardiserede.

Du har muligvis brug for forskellige SSL Certifikater, hvis du har flere platforme på flere domæner og underdomæner.

 

Hvad koster et SSL Certifikat?

Det er muligt at få et gratis standardiseret SSL Certifikat til din virksomhed. Det anbefales, at du får rådgivning fra en IT ekspert, som er erfaren omkring DNS samt hvordan SSL Certifikater sættes op på hjemmesider.

Ønsker du et brugerdefineret SSL Certifikat, kan du få dette til en differentieret pris. Du kan også betale via et  månedligt abonnement.  Disse certifikater udløber som regel hver 3. måned, så vær sikker på at de bliver opdaterede.

En af de andre vigtige overvejelser er gyldighedsperioden for en certificering. De fleste standard SSL certifikater, som du køber, er tilgængelige i et til to år som standard, men hvis du leder efter langsigtede muligheder, skal du overveje mere avancerede certifikater, der tilbyder længere tidsperioder.

 

Undgå at blive hacket

Usikre hjemmesider uden SSL Certifikater kan nemt blive angrebet af hackere. Dette sker som regel, hvis du skal udfylde dine private oplysninger på en hjemmeside i forbindelse med køb af varer, overførsel af penge eller tilmelding til et nyhedsbrev.

Det som hackeren gør er at placere et lille stykke software på webserveren, der hoster hjemmesiden. Når du som bruger indtaster dine oplysninger såsom navn, adresse, e-mail, bankinformationer mv. aktiveres dette stykke software eller lytteprogram, som hele tiden har ventet i dvale i baggrunden, og det begynder at opfange de private informationer, som nu er fuldt tilgængelige for hackeren.

Denne kriminelle handling kan nemt, billigt og hurtigt undgås ved at installere et SSL Certifikat på din hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *